Cyclos captcha problem

Bug and problem reporting on Cyclos 4 version

Moderators: hugo, alexandre, rmvanarkel

Post Reply
jar
Posts: 97
Joined: Mon Apr 20, 2015 8:55 am

Cyclos captcha problem

Post by jar » Mon Nov 26, 2018 2:21 pm

Hi,

We have Cyclos 4.11.1 in a productive server and another one in a test server.
They have the same configuration concerning captcha in cyclos.properties.
However, our productive instance shows an unreadable captcha.
What can this be? And how to solve it?

Best regards,

JAR
Attachments
captcha cyclos produtivo.jpg
captcha cyclos produtivo.jpg (25.72 KiB) Viewed 543 times
Thanks for your kind attention.
Best regards,

JAR

admin
Site Admin
Posts: 1413
Joined: Mon Jan 24, 2005 10:31 am

Re: Cyclos Kaptcha problem

Post by admin » Tue Nov 27, 2018 1:44 pm

You can define the Kaptcha setitngs in the cyclos.properties file

jar
Posts: 97
Joined: Mon Apr 20, 2015 8:55 am

Re: Cyclos captcha problem

Post by jar » Wed Nov 28, 2018 10:08 am

We have the same configuration of cyclos.properties in 2 servers.
One is ok and the other no.
The differences are that one server has SSL and the other (the test one) doesn't and we have different versions of tomcat 9.0.2 (kaptcha works fine) and 9.0.12 (doesn't work fine).

Our configuration of Kaptcha:
### Kaptcha (generator for image with letters in public registration)
### See http://code.google.com/p/kaptcha/wiki/ConfigParameters
### Cyclos modifies the default behavior by basing the background and
### dimensions on the images/captcha_background.png file, and never draws
### an extra border, as the captcha image is already show inside one

### Text configuration
kaptcha.textproducer.char.length=6
kaptcha.textproducer.char.string=abcde2345678gfymnpwx
kaptcha.textproducer.font.names=Serif, SansSerif, Monospaced
kaptcha.textproducer.font.color=32,32,32

### The effect used to make text harder to OCR
### A fisheye distortion
#kaptcha.obscurificator.impl=com.google.code.kaptcha.impl.FishEyeGimpy
### A shadow below the text
kaptcha.obscurificator.impl=com.google.code.kaptcha.impl.ShadowGimpy
### Some ripples in the text
#kaptcha.obscurificator.impl=com.google.code.kaptcha.impl.WaterRipple

### Noise generator
### Random lines
#kaptcha.noise.impl=com.google.code.kaptcha.impl.DefaultNoise
### No noise
kaptcha.noise.impl=com.google.code.kaptcha.impl.NoNoise
Thanks for your kind attention.
Best regards,

JAR

alexandre
Posts: 837
Joined: Wed Sep 06, 2006 9:06 am

Re: Cyclos captcha problem

Post by alexandre » Wed Nov 28, 2018 10:29 am

Hi,

Check the available fonts packages on both servers.

Regards
Alexandre Caurrinhos
Cyclos development team.

jar
Posts: 97
Joined: Mon Apr 20, 2015 8:55 am

Re: Cyclos captcha problem

Post by jar » Fri Mar 08, 2019 12:13 pm

We have changed server and now works fine.
Thanks for your kind attention.
Best regards,

JAR

Post Reply