user search getting odd with specific user-name-convention

Any issue about Cyclos 4 scripting and Webservices

Moderators: hugo, alexandre, rmvanarkel

Post Reply
admin_de2
Posts: 37
Joined: Wed Dec 31, 1969 9:00 pm

user search getting odd with specific user-name-convention

Post by admin_de2 »

Dear cyclosians,

i got a let's system with that specific user name format:

TK_1302 - User 1
TK_1310 - User 10
TK_1401 - User 101

When searching for a user, the results got odd:
  • * opposingly, this user name format avoids finding of users in masks: users -> search users; payment to user -> quick search; payment to user -> login name
    * when i search for "TK_" nothing happes;
    * this continues until i entered the last letter of the user name;
    * then, after pressing enter key, the user is found;
    * i would have expected that after typing of "TK_113" the list of all users starting with that appear
    * i would have expected that after typing of "113" the list of all users containing that appear
=> seemingly, quick-search searches only in name-field of user, not in username;
=> login-name searches not at all but expects full, correct login-name;
=> quick-search in payment-screen is the same as in user-search-screen

This is my conclusion - in that way it would make sense.
  • * I've to know the starting part of the user's name and enter it
    * or i've to know the full user name and enter it fully
Any additions welcomes (wildcard-search, quick-search for usernames, ...)

Thank you,
Sam

Post Reply