Page 1 of 1

[4.11.3] Issue troubleshooting outbound SMS

Posted: Thu Feb 28, 2019 12:05 pm
by simonjwoolf
I'm trying to troubleshoot outbound SMS, using a configuration and a gateway that work perfectly on another server.
Yet, on the new machine, all outbound SMS fail with "UNKNOWN ERROR" in Cyclos.

The error is the same whether a notification is triggered (eg: by making a payment) or when using the "mailing list" function.
In this latter case, a success message is written to Catalina.out:

Code: Select all

2019-02-28T15:53:16.764+01:00	SUCCESS	Main web	213.127.4.250	B£ Admin	MailingListService	send	{"body":"test message contact","type":"SMS","toUsers":[2068777009400000000]}	1	27ms
2019-02-28T15:53:16.911+01:00	Mailing processing	1	146ms
However the outbound message is not sent to the gateway, and appears in the outbound messages report with a status code of "Unknown error"

I have enabled SMS logging in the log4j.properties file, but this hasn't helped. There is no sign of any error logging, so its impossible to see what's going wrong here.

Anyone have any ideas?

Re: [4.11.3] Issue troubleshooting outbound SMS

Posted: Thu Feb 28, 2019 12:15 pm
by simonjwoolf
Just spotted that my working server is running Cyclos 4.10.3

Has something changed between 4.10.3 and 4.11.3 that might be affecting this?

Re: [4.11.3] Issue troubleshooting outbound SMS

Posted: Tue May 07, 2019 8:09 am
by Willox
Hello Simon,

Did you fix your Outbound SMS issue with the MailingListService?

Regards

William